Fasole batuta-reteta de post






E delicioasa pe o felie de paine neagra cu seminte,bagata pt cateva minute la cuptor si apoi unsa cu un catel de usturoi!

Ne trebuie:

  1. 500 gr fasole alba uscata
  2. 1 morcov,1 radacina de patrunjel,o ceapa(doar pentru aroma)
  3. 2 cepe(pt prajeala)
  4. 1 lg cu pasta de tomate
  5. 1 foaie de dafin
  6. 3-4 catei de usturoi
  7. boia de ardei
  8. sare
  9. cimbru
  10. ulei
MDP:
  1. Alege fasolea si pune-o la inmuiat cu o seara inainte de a fi pregatita.A doua zi,schimba apa si pune-o la fiert.Dupa cateva colocote,schimba din nou apa.
  2. Adauga o ceapa,morcovul ,radacina de patrunjel,putin cimbru,foia de dafin,cateva boabe de piper si un strop de ulei.Continua fierberea pana cand fasolea este bine fiarta.
  3. Scoate din fasole legumele,scurge apoi boabele de fasole de apa,fara a arunca apa in care a fiert ultima data.Trece fasolea printr-o sita deasa,masina de tocat carne sau robot



5.Pasta astfel obtinuta subtiaz-o cu apa pastrata si adauga-i cateii de usturoi pisati.
Potriveste gustul cu sare si boia

6.Taie restul de ceapa marunt

si caleste-o in ulei.
Adauga apoi pasta de tomate si pune ceapa calita peste fasolea batuta.


Comentarii

Postări populare